Пріоритетом нашої компанії є турбота про здоров’я споживачів. Тому для виготовлення продукції ми використовуємо тільки натуральні інгредієнти без транс-жирів, пальмової олії, барвників та консервантів.

Що таке транс-жири та чи є від них шкода?

Розрізняють два основних типи рослинних жирів:

Насичені жирні кислоти - тверді при кімнатній температурі (какао-масло, кокосова, пальмоядрова олії);
Моно- і поліненасичені жирні кислоти - рідкі (рапсова, мигдальна, оливкова, пальмова, соняшникова, кукурудзяна, соєва, лляна олії).

Більшість рослинних олій - рідкі, за рахунок чого вони мають обмежене застосування в своєму природному стані. Щоб розширити застосування таких олій, їх піддають модифікаціям, найбільш відомими з яких є:

1. Гідрогенізація - ненасичені жирні кислоти переходять в твердий стан насичених жирних кислот;
2. Фракціонування - розділ насичених і ненасичених жирних кислот.

Транс-жири - це «неправильні», модифіковані жири. Саме в процесі гідрогенізації частина молекул перетворюються в свої структурні аналоги.
Потрапляючи в організм людини, транс-жири приймаються за нормальні жири, які включаються в усі процеси життєдіяльності. Це може призвести до утворення небажаних сполук в нашому організмі, зокрема, і до серцево-судинних захворювань, які є найпоширенішою причиною смертності у світі.

Транс-жирні кислоти, одержують при гідрогенізації жирів. Вони забивають судини і артерії тіла, а також ці неприродні, насичені воднем молекули сприяють ожирінню, тому що погано переробляються.

Що таке пальмова олія, чи є від неї шкода?


Пальмова олія отримується з м’якоті плодів пальми Elaeis guineensis. Пальмова олія або її фракції, а також у суміші з соняшниковою, рапсовою та іншими рослинними оліями часто використовуються при виробництві замінників какао-масла не лауринового типу (CBR), коли масла піддаються гідрогенізації з утворенням кислот типу «транс-», що робить жири більш твердими.

Що ми використовуємо в солодощах ТМ Chocoboom?

В нашій продукції використовується пальмоядрова та кокосова олії. Важливо розрізняти пальмоядрову та пальмову олії.

Пальмоядрова - отримується з кісточок плодів пальми. Разом з кокосовим маслом є основою якісного замінника какао-масла лауринового типу (CBS). Пальмоядрова олія та какао-масло мають тільки 40-50% ненасичених жирів і при кімнатній температурі знаходяться в твердому стані. Це означає, що пальмоядрова олія є набагато кращою альтернативою пальмовій.

Кокосова олія - це олія, виділена з м’якоті зрілих кокосів. Кокосова олія є найбагатшим харчовим джерелом лауринової кислоти - насиченого жиру. Лауринова кислота в нашому тілі перетворюється в монолаурин, який володіє дуже сильними антибактеріальними, антивірусними і антигрибковими властивостями. Лауринова кислота також міститься в значних кількостях в пальмоядровій олії.

Кокосова олія рафінована, дезодорована, вибілена - це натуральний не модифікований продукт. Вона володіє всіма перевагами рослинних олій - відсутністю холестерину і транс-ізомерів жирних кислот, а також містить вітамін Е.

Емульгатори:

GRINDSTED PGPR 90 (Е476) - полі гліцериновий ефір полі конденсованої рицинової кислоти рослинного (овочевого) походження, виготовлений з сировини, яка не є генетично модифікованою та містить в своєму складі антиоксиданти.
Полігліцерин - речовина, що отримується взаємодією продуктів переробки олії насіння рицини (касторової олії) з гліцерином. Він є маслянистою в'язкою рідиною та має темно-жовтий колір.
Харчова добавка Е476 додається в шоколад для того, щоб збільшувати обтічність готового продукту.

GRINDSTED STS 30 (Е492) - сорбітан тристеарат, виготовлений на основі харчових, рафінованих рослинних жирних кислот. Може бути отриманий також з продуктів тваринного походження.
Добавка підвищує текучість маси, захищає поверхню шоколаду від жирового посивіння, запобігає посивінню в замінниках какао-масла, покращує зовнішній вигляд і смакові якості.
Е492 - нейтральний продукт. Біологічної цінності він не становить, але і не завдає шкоди організму людини.

Лецитин (Е322) - натуральна харчова добавка, антиоксидант, який має природне походження. Природний лецитин містять жовтки, м'ясні продукти, печінка, арахіс і всі види рослинних олій. Рафінації та дезодорації олій - один із основних способів промислового отримання Е322.
Лецитин необхідний для нормального функціонування організму людини, він входить до складу печінки і мозкової тканини, є будівельним матеріалом для відновлення і росту клітин, поставляє до всіх клітин організму поживні речовини і вітаміни.

Натуральний барвник концентрат червоного буряка – отримують екстракцією з соку червоного буряка з подальшим концентруванням фарбувальних речовин. Має червоний колір, так як містить пігменти - бетанін і бетаксантин.
Барвник є безпечним і не викликає алергії.

Наша продукція маркується знаком якості "Без транс-жирів та пальмової олії" як свідчення того, що ми відповідальні перед споживачами та дбаємо аби лише найкраща сировина становила основу нашої продукції.